Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، احمدرضا درویش کارگردان فیلم سینمایی «رستاخیز» به‌دنبال انتشار این فیلم با دوبله عربی در فضای مجازی، بیانیه‌ای منتشر کرده است.

در متن یادداشت درویش آمده است:

«به نام خدا

نازنین‌تر زِ قدت در چمن ناز نَرست
خوش‌تَر از نقش تو در عالم تصویر نبود
(حافظ)

پس­ از بیست سال حسرت و آرزوی تولید اثری با الهام از حماسه‌ی عاشورا، بالاخره در شب شامِ غریبانِ سال ۱۳۸۴، انتظار به سرآمد و با استعانت از الطاف الهی و توسل به ائمۀ اطهار­(ع) تَشرُّف به آسمانِ ملکوتیِ امام حسین­(ع) آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گامِ اول

برای تولید فیلم سینمایی «رستاخیز»، با عزمِ راسخِ عواملِ سازنده و بهره­گیری از سرمایه‌های معنوی و مادی در بخش خصوصی (در ایران و خارج از کشور) و حمایتِ‌ نهادهای مرتبط، ده سال زمان صرف شد.

گامِ دوم

فیلم «رستاخیز» در سال ۱۳۹۲ و در سی و دومین جشنواره‌ی فیلم فجر، با کسب ۸ سیمرغ بلورین در بخش داخلی، یک سیمرغ بلورین در بخش بین‌الملل و جایزه‌ی ویژه (نشان مصطفی عقاد)، به عنوان بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمبرداری، بهترین طراحی صحنه، بهترین موسیقی و ... معرفی شد.

گامِ سوم

فیلم «رستاخیز» با تکیه بر مبانی فقهی و مجوزهای قانونی در تاریخ ۲۴/۴/۱۳۹۴، (همزمان با امضاء قرارداد هسته‌ای «برجام») اکران و پس از چند ساعت به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت از پرده‌ی اکران پایین کشیده شد. سازمان امور سینمایی پس از توقیف فیلم رستاخیز، در اقدامی سؤال برانگیز، پروانه­ی نمایش داخلی فیلم را باطل و پروانه نمایش بین­المللی آن را صادر کرد!

گامِ چهارم

تلاش‌ها برای رفع مشکل «رستاخیز» کلید خورد. از مکاتبه‌ها و ملاقات‌های حضوری با مقام‌های کشوری و لشکری گرفته تا مکاتبه با رییس جمهور محترم و پاسخ حیرت‌انگیز ایشان! و ملاقات با بالاترین مقام عالی کشور، رهبر معظم انقلاب که تأکید کردند:

"... شما به خدا توکل و بر باور خود ایستادگی کنید ..." و حُجّت را بر سازنده‌ی رستاخیز تمام کردند.

گامِ پنجم

اکنون پس از سپری شدن بیش از چهار سال از توقیف فیلم «رستاخیز» و همزمان با شام غریبان شهدای کربلا (۱۳۹۸) نسخه‌ی معیوب این فیلم با نام «القربان» در اقدامی غیراخلاقی و غیرقانونی به فضای مجازی و سایت‌های اینترنتی راه یافته است. راهزنانِ عرصه‌ی هنر و فرهنگ با بستن قاب تصویر (کادر)، نشانِ حک شده (واترمارک) بر روی تصاویر و عنوان‌بندیِ (تیتراژ) انتهای فیلم که حاوی اسامی عوامل و سرمایه‌گذاران فیلم بوده است را حذف کرده‌اند. متأسفانه چهار روز از این سرقتِ فرهنگی سپری شده، صدها هزار نفر فیلم «القربان» را دیده‌اند و بنا بر قرائن موجود، میلیون‌ها نفر با پرداخت هزینه به شبکه‌های اینترنتیِ خارجی به تماشای آن نشسته‌اند!

***

بیش از پانزده سال از شب آغازینِ عاشورای ۱۳۸۴ و تولید فیلم «رستاخیز» سپری شده است. توصیف و توضیح در خصوص هر یک از گام های این فیلم، کتابی قطور است که گرچه دانستن آن، عبرت‌های گران­بهایی را برای افکار عمومی و دست‌اندرکارانِ عرصه‌ی فرهنگ و هنر به همراه دارد، لکن اشاره به جزئیات آن در این مقال نمی‌گنجد. جسمِ به گروگان گرفته شده‌ی فرزند من «رستاخیز»، توسط دولت تدبیر و اُمید، در حالی توسط دست های آلوده به جهل و تباهی به تاراج رفته است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از شروع تولید این فیلم تاکنون، هفت وزیر را به خود دیده است!

اینجانب، ضمن توصیه به خود و مسئولان محترم، به رعایت موازین منطبق بر اخلاق، انصاف و عدالت، توجه همگان را به موارد ذیل جلب می‌کنم.

۱. فیلم رستاخیز با هدف ترویج فرهنگ اهل بیت­(ع) در بخش‌ خصوصی ساخته شده و حق‌الناس است. گرچه پس از محکوم شدنِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دادگاه بدویِ دیوان عدالت اداری، بنیاد سینمایی فارابی و مؤسسه‌ی رسانه‌های تصویری برای جبران بخشی از دیونِ سازندگان، به سهامدارانِ آن پیوسته‌اند.

۲. با توجه به ظرفیت­های نامحدود در عصر ارتباطات و نقش بی­بدیل آثار هنری در ترویج ارزش­های فرهنگی ؛ از محضر علما و مراجع عالیقدر، دانشمندان و روشنفکرانِ علوم دینی و علوم اجتماعی­، ذاکرانِ اهلِ بیتِ عصمت و طهارت­(ع) و اصحاب گرانقدر رسانه درخواست می­کنم، با تأکید و تکیه بر پویایی فقه شیعه و سیره­ی نبوی­(ص) بستر مناسب را برای تشویق اصحاب هنر و ترغیب آنان به تولید آثارِ متأثر از معارف دینی و تاریخی فراهم کنند و امکان سوء استفاده­ی معاندان و کج اندیشان را از ذخایر نابِ فرهنگی سلب نمایند.

۳. از دو قوه­ی محترمِ قضائیه و مقنّنه درخواست می‌کنم که در دفاع از حقوق معنوی و سرمایه‌های هنری و فرهنگی، همچون دفاع از بیت‌المال و حق‌الناس حساسیت نشان دهند. گرچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقابل حکم بدوی دادگاه دیوان عدالت اداری و اعتراض‌ها و مطالباتِ مُکرّر نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به رفع توقیف «رستاخیز» وقعی ننهاده است، لکن بی توجهی مسئولانِ ذی‌ربط، از مسئولیت این دو قوه­ی مهم نمی‌کاهد.

۴. صیانت از سرمایه‌های معنوی، هنری و فرهنگی وظیفه‌ی ذاتیِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی است. متأسفانه این دو نهاد دولتی در مسئله‌ی رستاخیز، با فرافکنی و انفعال، به مکاتبات و مطالباتِ اینجانب و سازندگان «رستاخیز» بی‌اعتنا بوده و هستند. اکنون وقت آن است که آنان از خواب غفلت بیدار شوند و در برابر هویتِ به یغما رفته‌ی فیلم عاشورایی رستاخیز، از خود عکس‌العملی معنی‌دار نشان دهند.

۵. از همه‌ی نهادهای انتظامی و اطلاعاتی، وزارت امور خارجه، وزارت کشور، معاونت حقوقی رئیس جمهور و دیگر دوائرِ مرتبط، درخواست می‌کنم که ضمن واکاوی و پیگیری موضوع از مجاری داخلی و خارجی، نسبت به کشفِ منشأ این سرقتِ فرهنگی اقدام کنند و هرچه سریع‌تر از انتشارِ این عملِ حرام و گستاخانه جلوگیری نمایند.

۶. از سهام­دارانِ داخلی و خارجی فیلم «رستاخیز» درخواست می‌کنم همچون گذشته بر صیانت از حقوق معنوی و مادی این فیلم پافشاری و با پیگیری و مطالبه‌ی مجدانه، از به تاراج رفتن حیثیت مولود خود جلوگیری کنند. در این خصوص گرچه بنیاد سینمایی فارابی و مؤسسه‌ی رسانه‌های تصویری که پس از حکم بدوی دادگاه دیوان عدالت اداری به سهام­داران فیلم پیوسته‌اند، دو نهاد وابسته به دولت هستند و متأسفانه برای دفاع از مطالبه‌ی مؤلف و سازندگان فیلم «رستاخیز» و رفع توقیف فیلم اقدامی نکرده‌اند؛ لکن این نهادها، هم به دلیل وظایف ذاتی خود در صیانت از همه‌ی آثار سینمایی و هم به عنوان سهام­دار، نسبت به پیگیری‌ حقوقیِ موضوع فوق، مسئولیت مضاعفی بر عهده دارند.

۷. بسیار متأسفم که بر اثر آنچه به «رستاخیز» تحمیل شده است، هموطنان من از تماشای آن محروم و مخاطبان خارجی بر آنان رجحان پیدا کرده‌اند! به دلیل برخورداری فیلم «رستاخیز» از مضمون بلند حماسه‌ی عاشورا و همچنین حاشیه‌های پس از توقیف آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عطشِ فراوانی در مخاطبان محترمِ داخلی و خارجی، به خصوص جوانان برومند، برای دیدن این فیلم بوجود آمده است. اینجانب به­عنوان عضوی کوچک از خانواده­ی بزرگِ سینمای ایران از عموم مردم ارجمند، به­خصوص ارادتمندان به ساحت مقدّس حضرت اباعبدالله الحسین­(ع) که به رعایت امور شرعی و قانونی شهره هستند، تقاضا می‌کنم که از دیدن، کپی‌برداری و انتشار فیلم «رستاخیز» اجتناب کنند و دیگران را نیز از این فعل حرام و غیرقانونی پرهیز دهند.

به اُمید آنکه با درایت و تدابیر منطبق بر اخلاق و عقلانیت، هیچ مخاطبی از دیدن، شنیدن و درک آثار هنری محروم نشود و «رستاخیز» با عبور از موانع و رضایت سازندگانِ آن، در معرضِ دیدگانِ عمومی قرار گیرد.

نخستین بار، در روز رستاخیز درباره خون‌ها دادرسی خواهد شد.

پیامبر اکرم (ص)

احمدرضا درویش

نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «رستاخیز»، ۱۴ محرم ۱۴۴۱، ۲۳ شهریور ۱۳۹۸»

فایل pdf این بیانیه را اینجا ببینید

کد خبر 4717882 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: فیلم رستاخیز احمدرضا درویش فیلم سینمایی تئاتر ایران فیلم سینمایی ماه محرم سریال ایرانی موسیقی ایرانی عاشورا ماه محرم و صفر حوزه هنری جشنواره فیلم ونیز بازیگر سینما نوفل لوشاتو رادیو صبا انیمیشن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۳۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه وزارت خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا

در سالگرد واقعه تاریخی شکست حمله نظامی آمریکا در طبس قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران با صلابت در عملیات وعده صادق، پاسخ محکم و بازدارنده‌ای را در چارچوب اصول پذیرفته شده حقوق بین‌الملل بویژه حق دفاع مشروع داده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان آمده است: چهل و چهار سال از شکست آمریکا در تعرض و تجاوز متخلفانه نیروهای ویژه رزمی این کشور علیه حاکمیت و تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در عملیات طبس در روز پنجم اردیبهشت 1359 سپری شده است. 


با وجود این، همچنان شاهد رفتارهای لجوجانه این کشور در تداوم رویکرد محاسباتی غلط در تعامل با دولت جمهوری اسلامی ایران و ملت بزرگ ایران هستیم. 

اِعمال تحریم‌های ظالمانه و فشار حداکثری آمریکا در ابعاد مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی برای ضربه زدن به ثبات و امنیت و اخلال در روند توسعه، پیشرفت و آبادانی ایران ادامه دارد. 

علاوه بر آن، جهان اسلام به خصوص منطقه غرب آسیا نیز در معرض تداوم رویکرد مداخله جویانه آمریکا منبعث از حمایت بی چون و چرای این کشور از جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی اسرائیل قرار دارد.

دولتمردان آمریکایی با ادعای به ارمغان آوردن آزادی و دموکراسی و سردادن شعار دروغین دفاع از حقوق بشر، در امور کشورهای مستقل دخالت می‌کنند. 

مقامات دولت آمریکا  با پذیرش ننگ ابدی حمایت از نسل‌کُشی و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه کودکان معصوم و زنان و مردم مظلوم فلسطین در طول بیش از دویست روز گذشته، اصرار دارند که تمام منافع ملی و حیثیت و اعتبار شهروندان آمریکایی را در خدمت این رژیم کودک‌کُش قربانی کنند.

کار به جایی رسیده که در آمریکای مدعی رهبری آزادی و دموکراسی در جهان، تجمعات اعتراضی اساتید و دانشجویان و وجدان‌های بیدار مردم آمریکا در حمایت از مردم فلسطین و محکومیت رژیم نژادپرست اسرائیل، به شدت سرکوب می‌شود و معترضان به سیاست اشتباه آمریکا از حق آزادی بیان و تجمع منع و از ادامه تحصیل محروم می‌گردند. 

رسوایی و بی‌آبرویی امروز آمریکا در مسئله فلسطین کمتر از شکست نیروهای دلتا در طبس نیست؛ چنان که دویست روز پس از کشتار غیرنظامیان و مردم بیگناه فلسطین، انتشار تصاویر کشف گورهای دسته جمعی در بیمارستان‌های نوار غزه، موجب انزجار هرچه بیشتر افکار عمومی دنیا از رژیم اسرائیل و حامی اصلی آن یعنی دولت ایالات متحده شده است.

این در حالیست که آمریکا برای چهارمین بار قطعنامه‌های پیشنهادی در شورای امنیت را که خواستار آتش بس فوری در غزه بودند، وتو کرده و مانع از پایان جنایات جنگی، نسل‌کُشی و پاکسازی نژادی در نوار غزه می شود.

در حادثه شکست تاریخی حمله نظامی آمریکا در طبس، دست قدرت و مدد الهی، یگان نظامی متجاوز آمریکا را زمین‌گیر کرد.

در سالگرد این واقعه تاریخی نیز، قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران با صلابت در عملیات وعده صادق، پاسخ محکم و بازدارنده‌ای را در چارچوب اصول پذیرفته شده حقوق بین‌الملل بویژه حق دفاع مشروع داده‌اند.

این اقدام، هشدار قاطعی به حامیان شناخته شده رژیم متجاوز صهیونیستی بود، تا به صلابت و استواری ایران در انجام اقدام متقابل آگاهی یابند.

سالگرد شکست مفتضحانه آمریکا در طبس فرصت مغتنمی است تا از دلاورمردی و شجاعت نیروهای مؤمن و مقتدر مسلح و امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران که طی سال‌های پر فراز و نشیب با خنثی کردن توطئه‌های مختلف دشمنان و کوتاه کردن دست متجاوزان، ضامن اقتدار و امنیت جمهوری اسلامی ایران هستند، قددرانی نماییم. 

خدمتگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دستگاه دیپلماسی تحت هدایت هوشمندانه رهبر حکیم انقلاب اسلامی دوشادوش دیگر سربازان ایران عزیز در میدان‌های مختلف دفاع از حاکمیت ملی، تمامیت سرزمینی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران، با سرلوحه قرار دادن اصل عزت، حکمت و مصلحت، در مسیر تحقق پیشرفت و توسعه همه جانبه ایران عزیز گام برمی‌دارند.

شکست آمریکا در صحرای طبس تحقق وعده‌های خداوند استطراحی پوسترهای جدید به مناسبت شکست هیمنه آمریکا در طبساجرای 120 برنامه ویژه سالروز شکست آمریکا در طبس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • پیش‌تولید سریال پایتخت ۷ آغاز شد
  • پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد
  • پیش تولید «پایتخت ۷» آغاز شد
  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • سرمایه معنوی جمهوری اسلامی در این منطقه بی‌بدیل از جهان، رو به فزونی است
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش
  • مدد الهی نظامیان متجاوز آمریکا را در طبس زمین‌گیر کرد
  • بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه طبس
  • بیانیه وزارت خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا